De Breimeisjes.nl
Pompeblêd
Een Breimeisje vierde feest, samen met echtgenoot en zoon.
Dat zou al veel eerder, maar toen kwam het er niet van. Inmiddels waren er nog veel meer redenen, dus waarom niet nu? Zo konden o.a. de websites van echtgenoot, zoon én de Breimeisjes onder de aandacht gebracht worden!
Dit Breimeisje wilde een aardigheidje meegeven, en dacht aan een hartje of zo....
Het werd, geïnspireerd op een piepklein hartje, een klein pompeblêd! Iedere gast kreeg de visitekaartjes mee, met daarbij een bonbon met een pompeblêd!
Het is als volgt gemaakt:
Begin met 3 lossen. (Zorg dat je een begindraadje van ongeveer 5 cm hebt om later het lusje mee te knopen. Hiermee kun je het dan makkelijk aan bijvoorbeeld die bonbons hangen!)
Haak dan in de eerste losse achtereenvolgens 3 dubbele stokjes, 7 stokjes en weer 3 dubbele stokjes. Dan nog 2 losse en vervolgens sluit je deze toer met een halve vaste. Haal de draad door de lus en knip het af, weer op ongeveer 5 cm. Hier is een (simpele platte) knoop gelegd, direct tegen het pompeblêdsje aan en dan nog een knoopje aan het einde van de draadjes. Klaar! Je kan natuurlijk ook "gewoon" afhechten, of met lossen een lusje eraan haken, maar omdat het zo'n klein figuurtje is, is dat misschien wat grof.
Terug naar boven
Met dank aan Catharine van www.blijmetdraadjes.nl, van haar is het piepkleine hartje.
Nieuwsgierig naar de site van echtgenoot? Klik hier
En voor de site van zoon hier
Dubbel pompeblêdsje, leuk als sleutelhanger!
wegwijzer
thuis
de Breimeisjes
contact
wegwijzer
Liefs van De Breimeisjes!
debreimeisjes.blogspot.nl