De Breimeisjes.nl
Tips
Op deze pagina geven De Breimeisjes leuke tips!
Slimme breimeisjessteek
Deze steek heet ook wel luiewijvensteek of rivierensteek. Onder die naam staat deze steek wel op het internet. Ik vond de steek in het boekje "Sjaals breien" van Candi Jensen.
Ik heb naar haar patroon slechts 17 steken opgezet. Het komt erop neer dat je drie naalden gewoon recht breit. In de vierde naald brei je een steek recht en vervolgens sla je de draad 2 keer om de naald, zie ook foto 2, waarna je de volgende steek recht breit en zo de naald afmaakt, eindig met 1 steek recht. Je hebt dan dus heel veel lussen op je naald staan!
In de vijfde naald brei je steeds 1 steek recht en laat daarna de omslagen "vallen", zie ook foto 3. Deze vijf naalden steeds herhalen.

Foto 2,
twee omslagen na iedere steek
Foto 3,
laat de omslagen van de naald "vallen"
Naar boven
Vragen en opmerkingen zijn van harte welkom bij
debreimeisjes@gmail.com

Een gehaakt pompeblêdsje! De Breimeisjes wonen in Friesland en voor een feest wilde één Breimeisje graag iets kleins bedenken om mee te geven aan de gasten. Kijk hier voor het patroontje!
De sjaal is inmiddels natuurlijk af. En nog vele andere ook! Hele leuke snelle sjaals met bolletjesgaren. Kijk hier voor het eindresultaat en de andere sjaals.
Het patroontje van deze schaatsen komt van een Amerikaanse blog, Suzies stuff. Hier is de link naar haar patroon.
Nu blijkt het vertalen nog wat lastig omdat de haaktermen in het Engels iets anders betekenen dan in het Amerikaans. Dus volgt hier de werkwijze door De Breimeisjes:

Haak direct op een paperclip. Begin met een lusje om de kleine opening vooraan en haak nog twee lossen. Vervolgens nog 7 stokjes, waarvan de eerste ook in die opening komt en de volgende zes op de grotere opening. Dit vormt de voet van de schaats.
Toer twee begint met twee lossen en dan vier stokjes.
Toer drie: 1 losse en vier vasten en daarna tien lossen. (Bij schaats nummer twee doe je hier bijvoorbeeld acht lossen, de schaatsen hangen dan een beetje ongelijk).
In toer vier ga je over op een pluizig garen en daarmee haak je vijf vasten, je doet namelijk in de laatste steek twee vasten. De twee schaatsen bevestig je aan elkaar. Draadjes wegwerken, klaar!
Gebruik voor de "schoen" bijvoorbeeld wat wollig garen en een haaknaald die bij het garen past.
wegwijzer
de Breimeisjes
contact
wegwijzer
thuis
Liefs van De Breimeisjes!
debreimeisjes.blogspot.nl